Terwisscha Appelscha


Adresgegevens:
Terwisscha 7
8426 SJ Appelscha

Ligging en faciliteiten:
Het verblijf is gelegen op het terrein van het pompstation Terwisscha Appelscha, maar wel geheel vrij daarvan op een ruim stuk grond. Het is per auto bereikbaar. Het is een ruim verblijf, zeer aantrekkelijk voor mensen die van wandelen en fietsen houden.

De woningen zijn volledig ingericht voor het aangegeven aantal personen.

Indeling:
Het huisje heeft een ruime woonkamer met zit- en eethoek. Er zijn vier slaapkamers:

  • Er is een slaapkamer met 2 1-persoonsbedden met 2 1-persoons matrassen en 2 1-persoons dekbedden van 140×200 cm.
  • En er is een slaapkamer met een 2-persoonsbed met 1 matras (140 cm breed). Hierop ligt een 2-persoons dekbed van 200×200 cm.
  • 1 slaapkamer met een stapelbed (2 dekbedden 140×200 cm)
  • en een babykamer met babybedje.

Zelf moet u zorg dragen voor (onder)lakens, en dekbedhoezen. Dekbedden zijn aanwezig, maar u dient hier nog een hoes omheen te doen. Maten van de dekbedden? Zie hierboven.

Naast een bijkeuken (met wasmachine) heeft het huis een goed geoutilleerde keuken met een 4 pits gastoestel. Het huis heeft een badkamer met douchehoek en een separaat toilet.

Wat is er verder nog aanwezig:

  • Internet
  • Wasmachine en wasdroger!
  • TV (deze is ook aangesloten op Kabelnoord), stereoset en DVD/Blue Ray speler – mocht je in je vakantie dus een regenachtige dag treffen dan verveel je je met een film nooit weer!
  • Kinderstoel en kinderbedje
  • Filterkoffiezetapparaat en een Senseo
  • Magnetron

ROKEN: In de woningen mag NIET gerookt worden.

HUISDIEREN: In de woningen is slechts één hond toegestaan.

Routebeschrijving:
Het huisje is per auto bereikbaar o.a. via de weg Drachten – Smilde. Het pompstation ligt ca. 200 meter westelijk van de kruising met de weg Vledder – Appelscha, richting Vledder.

Omgeving vakantiehuisje in Appelscha:
Het huis ligt prachtig centraal op de grens van de provincies Friesland, Drente en Groningen. Het ruime en leuk ingerichte zomerverblijf staat in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk het Drents-Friese Wold.

Het is een unieke plek op het terrein van het drinkwaterproductiebedrijf Terwisscha in Appelscha, geheel vrij in de volle natuur. Het is er stil, het gezang van vogels en het gekwaak van kikkers komt extra tot haar recht. Vanuit de kamer kijk je naar de vele Vlaamse Gaaien, die schuchter naar voedsel zoeken. Vleermuizen vangen tegen zonsondergang nog wat muggen.

Het nieuwe Informatiecentrum van Staatsbosbeheer staat vlakbij. Hier krijgt u een indruk van de natuur in dit gebied. Heel bekend is het Aekingerzand. Dit natuurgebied is de laatste jaren door Staatsbosbeheer in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Wekelijks zijn er activiteiten voor groot en klein. Voor kinderen zijn er leuke dingen om te doen en er zijn speeltoestellen neergezet.

Het huisje is een uitstekend vertrekpunt voor allerlei activiteiten. U kunt hier prachtige wandel- en fietstochten maken.

De steden Groningen en Assen zijn met de auto dichtbij. Het Noorder dierenpark in Emmen is gemakkelijk te bereiken, evenals kamp Westerbork in Drenthe.

Het dorp Appelscha is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen.

Appelscha, van oorsprong een esdorp, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezellige Friese plaats met veel afwisseling voor bezoekers.
In Appelscha en wijde omgeving is er genoeg te beleven voor liefhebbers van cultuur, ontspanning en avontuur. Zoals een theeschenkerij of een ‘prehistorische nederzetting’ en een culinair historisch museum, maar ook kan er minigolf gespeeld worden en komen kinderen er in een van de attractieparken ruimschoots aan hun trekken.

Wie een rustige, maar ook actieve vakantie wil beleven, moet beslist eens dit vakantiehuis in Appelscha bezoeken.Facebook Iconfacebook like button