Op ‘e Hichte – Vlieland


Adresgegevens:
Duinkersoord 1
8899 BW Vlieland

Ligging en faciliteiten:
Dit zomerhuisje ligt vlakbij zee met uitzicht over bos en duin en een groot deel van Duinkersoord. Er is een bushalte op vijf minuten loopafstand, aan het einde van de Badweg of in het Vliepark.

De woningen zijn volledig ingericht voor het aangegeven aantal personen.

Indeling:
Het huisje is dit jaar geheel vernieuwd.

Er zijn drie slaapkamers: op de begane grond een slaapkamer met 2 1-persoonsbedden 90×200 cm en op de 1e verdieping een slaapkamer met een 2 persoonsbed (dekbed 240×200 cm) en een slaapkamer met 2 1-persoonsbedden 90×200 cm. Totaal 6 slaapplaatsen.
Zelf moet u zorg dragen voor (onder)lakens, en dekbedhoezen. Dekbedden zijn aanwezig, maar u dient hier nog een hoes omheen te doen. Maten van de dekbedden? Zie hierboven.

Veel kastruimte. Aan de zuidkant is een terras met windschermen.

Wat is er verder nog aanwezig:

  • Internet
  • Smart TV en DVD/Blue Ray speler – mocht je in je vakantie dus een regenachtige dag treffen dan verveel je je met een film of internet nooit weer! Tevens een boxje van Sonos met wifi en bluetooth. Met de smartphone kun je muziek of radio luisteren.
  • Wasmachine en een vaatwasser
  • Kinderstoel en kinderbedje
  • Koffiezetapparaat en een Senseo
  • Combimagnetron

ROKEN: In de woningen mag NIET gerookt worden.

HUISDIEREN: In de woningen is slechts één hond toegestaan.

Plaatsing ondergrondse afvalcontainers
Medio september 2020 is firma Omrin in opdracht van de gemeente Vlieland begonnen met het plaatsen van de nieuwe ondergrondse afvalcontainers in het duingebied. Brochure voor huurders

Routebeschrijving:

Vlieland is vanaf Harlingen per boot bereikbaar. Auto’s worden niet toegelaten op het eiland. Volg vanaf de haven via het dorp de Badweg. Aan het eind van de Badweg het voorlaatste schelpenpad links volgen. En dan staat de woning boven op het duin.

Bezienswaardigheden:
De natuur op het eiland is gevarieerd: stranden, duingebieden, bossen en natuurlijk de Vliehors. De Dorpsstraat heeft veel karakteristieke gevels. Het Tromphuis is interessant om te zien. Ook is er een natuurmuseum op Vlieland. De oude Ned. Herv. Kerk is zeker de moeite van het bezichtigen waard. Of kijk eens in de haven voor een vaartocht over het Wad en spot zeehondjes!!Facebook Iconfacebook like button