De Utflecht – Schiermonnikoog


Adresgegevens:
Klein Zwitserland 17
9166 RE Schiermonnikoog

Ligging en faciliteiten:
Het huisje is de helft van een dubbele bungalow in het bungalowpark “Klein Zwitserland”. Post wordt bezorgd in de postbus van het postkantoor in het dorp. Een sleutel van de postbus is in het huisje aanwezig.

De woningen zijn volledig ingericht voor het aangegeven aantal personen.

Indeling:
Het huisje heeft een mooie, grote en lichte woonkamer met open keuken en een nespresso apparaat. Koken en verwarmen (CV) gaat op aardas.

Er zijn twee slaapkamers waarvan een met twee 1-persoonsbedden (dekbedden 140x200cm) en een met drie 1-persoons bedden (dekbedden 140x200cm). Totaal vijf slaapplaatsen. Zelf moet u zorg dragen voor (onder)lakens, en dekbedhoezen. Dekbedden zijn aanwezig, maar u dient hier nog een hoes omheen te doen. Maten van de dekbedden? Zie hierboven.
De slaapkamers hebben een vaste wastafel.

Verder een douche/-toiletruimte. Er is een terras op het zuiden en een op het westen.

VOORZIENINGEN:
Alle woningen zijn voorzien van een

  • Internet
  • TV, Stereoset en DVD/Blue Ray speler – mocht je in je vakantie dus een regenachtige dag treffen dan verveel je je met een film of internet nooit weer!
  • Kinderstoel en kinderbedje
  • Koffiezetapparaat en senseo-apparaat
  • Magnetron

ROKEN: In de woningen mag NIET gerookt worden.

HUISDIEREN: In de woningen is slechts één hond toegestaan.

 

Routebeschrijving:
Schiermonnikoog is bereikbaar met de boot die van Lauwersoog vertrekt (Wagenborg Passagiersdiensten). Auto’s worden niet toegelaten op het eiland. Er gaat een bus vanaf de haven naar de Zwarteduinenweg. Uitstappen bij de halte Bergweg. Het eerste schelpenpad links leidt naar De Útflecht (nr. 17).

 

Bezienswaardigheden:
De natuur op het eiland is zeer gevarieerd: stranden, duingebieden en bossen. Schiermonnikoog heeft zeer brede stranden. In het dorp zijn nog veel woningen met oude, pittoreske gevels. Het eiland heeft goede mogelijkheden voor het maken van fiets- en wandeltochten. Met de Balgexpres is een bezoek mogelijk aan de uiterste oostpunt van het eiland.

 Facebook Iconfacebook like button